Search
Close this search box.

Keyword Surfer: Gratis Tool voor Zoekwoorden Onderzoek

In onderstaande video toon ik je hoe je gratis zoekwoorden onderzoek uitvoert met Keyword Surfer.

Keyword Surfer is een gratis extensie voor Chrome die je via de Chrome Webstore kan installeren.

In de wereld van online content is het vinden van de juiste zoekwoorden essentieel voor succesvolle zoekmachineoptimalisatie (SEO). Of je nu een webpagina of een blogartikel schrijft, het ultieme doel is om goed vindbaar te zijn in Google. Maar hoe bereik je dat? Het antwoord ligt in zoekwoorden onderzoek, ook wel bekend als Keyword Research.

Wat is Zoekwoorden Onderzoek?

Zoekwoorden onderzoek vormt de basis van SEO. Het draait allemaal om het begrijpen van de zoekopdrachten die jouw ideale klant of lezer invoert, zodat jouw content op hun radar verschijnt. Maar dit is geen kwestie van gokken. Gelukkig zijn er tools beschikbaar om je te helpen, zoals Keyword Surfer.

Gratis tool: Keyword Surfer (extensie voor Chrome)

Keyword Surfer is een handige tool die je helpt bij het vinden van de meest relevante zoekwoorden voor jouw content. Maar hoe installeer en gebruik je het?

Installeer Keyword Surfer in Google Chrome

Chrome Webstore: Keyword Surfer

Controleer en Pas de Locatie Aan

  • Zorg ervoor dat de locatie-instellingen correct zijn voor relevante zoekresultaten
  • Klik op het vlagpictogram aan de rechterkant en selecteer de juiste locatie, zoals Nederland of België

Ontdek Geschatte Zoekvolumes

  • Voer een zoekopdracht in Google in, bijvoorbeeld “zoekmachine optimalisatie”
  • Bekijk het geschatte maandelijkse zoekvolume voor die term. Bijvoorbeeld, voor “zoekmachine optimalisatie” is het volume 110
Zoekwoorden Onderzoek met Keyword Surfer

Ontdek Meer Ideeën en Zoekvolumes:

  • Rechts van de zoekresultaten zie je gerelateerde zoekwoorden en hun geschatte zoekvolumes (soms moet je iets naar onder scrollen)
  • Breid de resultaten uit om meer ideeën te verkennen voor jouw content
Gerelateerde zoekwoorden

Waarom Keyword Surfer?

Keyword Surfer biedt niet alleen geschatte zoekvolumes, maar ook waardevolle suggesties voor gerelateerde zoekwoorden. Met deze gratis keyword research tool krijg je een beter inzicht in wat mensen online zoeken, waardoor je jouw content kunt optimaliseren voor maximale zichtbaarheid.

Conclusie

Zoekwoorden onderzoek is de sleutel tot het vergroten van de zichtbaarheid van jouw content in zoekmachines zoals Google. Met tools zoals Keyword Surfer kun je niet alleen de juiste zoekwoorden vinden, maar ook inspiratie opdoen voor nieuwe contentideeën. Ben je dus op zoek naar een goede tool om aan zoekwoorden onderzoek te doen, doe net zoals ik en installeer Keyword Surfer!

Recente tutorials: