Search
Close this search box.

Je eigen website maken, hoe begin je er aan?

Hoe kies je het beste systeem om je eigen website te maken? Onderstaande video geeft je alvast een eerste indruk!

Als therapeut, coach of psycholoog kan het zijn dat je graag zelf je eigen website wilt maken. Vooral als je nog in bijberoep werkt en een beperkt budget hebt, is het belangrijk om een goed systeem te vinden dat past bij jouw behoeften. Maar hoe bepaal je wat het beste systeem is voor het maken van je website?

Wat is het doel van je website?

Allereerst is het belangrijk om te bedenken wat je wilt bereiken met je website. Wil je een eenvoudige website waarop je jezelf kunt voorstellen en je diensten kunt uitleggen? Of wil je juist een uitgebreide marketingwebsite maken en in de toekomst online cursussen aanbieden? Deze twee typen websites vereisen verschillende systemen, maar komen vaak voor bij coaches en therapeuten.

JouwWeb

Voor een eenvoudige website die dient als een online visitekaartje, raad ik vaak JouwWeb aan. JouwWeb is een fantastisch systeem dat zeer eenvoudig te gebruiken is, zelfs voor beginners. Het biedt beperkte mogelijkheden, maar dat maakt het juist gemakkelijk om zelf je website te maken. Bovendien zijn JouwWeb-websites goed geoptimaliseerd voor Google, waardoor ze goed vindbaar zijn in zoekmachines. Een ander voordeel is dat JouwWeb een Nederlands bedrijf is, dus als je hulp nodig hebt, kun je eenvoudig contact opnemen met hun Nederlandstalige helpdesk.

Het prijskaartje van JouwWeb is ook zeer redelijk. Je kunt zelfs gratis beginnen en later upgraden naar een abonnement met een eigen domeinnaam en zonder advertenties. Het abonnement met de meest interessante functies kost momenteel slechts € 8,5 per maand. Dit is een betaalbare optie, vooral als je je website professioneel wilt gebruiken en bereid bent te investeren in je online aanwezigheid.

👉 Bekijk mijn complete tutorial over hoe je een gratis website maakt met JouwWeb

WordPress

Een ander systeem dat ik ten zeerste aanbeveel, is WordPress. Ik werk al meer dan tien jaar met WordPress en het heeft zich in die tijd enorm ontwikkeld. WordPress was oorspronkelijk een eenvoudig systeem om websites mee te maken, maar nu kun je er zoveel meer mee doen. Van een simpele website tot een complete webshop of zelfs een volledig geautomatiseerd online leerplatform. Met WordPress kun je echt een website op maat maken en het biedt uitstekende mogelijkheden voor zoekmachineoptimalisatie.

Het grote voordeel van WordPress is dat het wereldwijd door ongeveer 30-40% van alle websites wordt gebruikt. Dit betekent dat er altijd wel iemand is die je kan helpen als je vastloopt. Het nadeel is dat WordPress een leercurve heeft, vooral voor beginners. Het kan in het begin overweldigend zijn, maar zodra je de basisbeginselen begrijpt, zul je merken dat er eindeloze mogelijkheden zijn om je website aan te passen en uit te breiden.

Alternatieven

Naast JouwWeb en WordPress zijn er nog andere opties zoals Wix, Jimdo en Squarespace. Deze systemen bevinden zich ergens tussen JouwWeb en WordPress in termen van moeilijkheidsgraad en functionaliteit. Ze zijn iets moeilijker te gebruiken dan JouwWeb, maar bieden meer mogelijkheden. Ze zijn echter ook duurder en hebben minder flexibiliteit dan WordPress.

Als je op zoek bent naar een eenvoudige oplossing om zelf een website te maken, vooral als je een coach, psycholoog of therapeut bent, dan is JouwWeb waarschijnlijk de beste keuze. Het biedt eenvoud, gebruiksgemak en goede vindbaarheid in Google. Maar als je meer geavanceerde functionaliteiten wilt en bereid bent te investeren in een steilere leercurve, dan is WordPress een uitstekende optie.

Uiteindelijk hangt de keuze voor het beste systeem om je website te maken af van je specifieke behoeften, budget en technische vaardigheden. Beide systemen hebben hun eigen voordelen en nadelen, dus het is belangrijk om goed na te denken over wat je wilt bereiken met je website voordat je een keuze maakt.

Heb je nog een vraag?

Als je nog steeds vragen hebt of hulp nodig hebt bij het kiezen van het juiste systeem, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via mijn website. Ik help je graag verder en beantwoord al je vragen.

Recente tutorials: