SEO opleiding Gent

Wil je meer aanvragen krijgen via je website?

Wil je beter gevonden worden in Google?

Twijfel je of deze opleiding iets voor jou is of heb je een andere vraag?
Bel mij op 0486/62.14.56 of mail mij op stijn@digitaalgroeien.be

Leer goed vindbare teksten schrijven

Tijdens deze SEO opleiding leer je op 1 voormiddag betere, SEO-geoptimaliseerde, teksten schrijven.
Tegen de middag ben je in staat om teksten te schrijven waar Google van houdt (én je klanten ook)!

 • Je hebt geen voorkennis nodig.
 • Het maakt niet uit of je WordPress, Wix of andere software gebruikt voor je website.
 • Meteen toepasbaar op je eigen website (of die van je werkgever, of van een klant).
 • Dit is een resultaatgerichte workshop, na enkele weken zal je een positief effect zien!

Wat zal je leren?

De meeste aandacht tijdens deze SEO cursus gaat naar het creëren van goed vindbare inhoud. Dat doen we aan de hand van een stappenplan:

 1. Selecteer de juiste zoekterm (keyword): met behulp van enkele gratis tools achterhaal je welke zoektermen écht interessant zijn. We houden rekening met het zoekvolume, de SEO-moeilijkheidsgraad (zijn er veel concurrenten die inzetten op dezelfde zoekterm?) en de intentie van de zoekopdracht (gaat het om een informatieve zoekopdracht of een zoekopdracht met de intentie om aan te kopen).
 2. Achterhaal welke content Google verwacht: tijdens deze opleiding leer je anders naar Google kijken. Google vertelt je voor iedere zoekopdracht welke inhoud je bezoekers verwachten.
 3. Creëer goede teksten: op basis van stap 1 en stap 2 schrijf je goede content. Je zal de kneepjes van het vak leren; hoe optimaliseer je een pagina zonder dat het vervelend wordt voor je lezers.

Hier is trouwens niets moeilijk aan. Je hebt geen technische kennis nodig, je moet het alleen maar weten. Ik leer je dezelfde werkwijze die ik ook gebruikt heb om geoptimaliseerde teksten te schrijven voor mijn eigen websites (zo scoort deze website voor populaire zoektermen zoals "seo opleiding" en "seo tips" beter dan heel wat andere grote en gespecialiseerde marketing bureau's).

Daarnaast leer je tijdens deze SEO opleiding het volgende:

 • De 15 belangrijkste Google-rankingfactoren (en hoe je jouw website daarvoor optimaliseert!)
 • Op welke zoektermen je concurrenten goed scoren 😉
 • Hoe je de grootste SEO-blunder kan vermijden én in je voordeel kan laten werken!
 • Wat je moet doen om gevonden te worden door potentiële klanten bij jou in de buurt.

Tijdens deze workshop komen ook een aantal super-interessante SEO-tools aan bod.
Iedere tool die we gebruiken tijdens deze SEO opleiding kan je nadien ook zelf gratis gebruiken!

Je krijgt een SEO-checklist en duidelijk stappenplan mee naar huis. Zo kan je nadien de verschillende stappen perfect herhalen voor andere pagina's en websites!

Voor wie is deze opleiding SEO bedoeld?

 • Zelfstandigen, vrije beroepers en ondernemers met een eigen website, die bovenaan in Google willen staan
 • Werknemers, copywriters, bloggers,... die regelmatig online teksten (productpagina's, dienstenpagina's, nieuws- en blogberichten,...) schrijven

Het maakt niet uit of je zelf een website hebt of schrijft voor de website van je werkgever of een klant. De opleiding is echt gericht op het schrijven van goed vindbare teksten omdat Google hier steeds meer belang aan hecht. Technische skills zijn absoluut niet nodig en je hoeft evenmin een copywriter te zijn!

Opleiding webdesign - Stijn Mistiaen

Wie geeft deze opleiding?

Stijn Mistiaen werkte als SEO specialist voor verschillende kleine en grote bedrijven, waaronder Colora en Authority (een digital agency gespecialiseerd in SEO).

Tegenwoordig is hij aan de slag als docent digitale marketing & ICT aan de Arteveldehogeschool in Gent. Daarnaast begeleidt hij enkele vaste klanten met hun digitale marketing en is hij de drijvende kracht achter digitaalgroeien.be.

Wat zeggen mijn klanten?

Deze opleiding SEO is gloednieuw! Uiteraard kan ik dus nog geen ervaringen van klanten delen. Onderstaande reviews van SEO-klanten geven je alvast een idee van wat je mag verwachten.

Ik contacteerde Stijn het eerst om mijn SEO en mijn "sucky" website te bekijken. Hij zorgde ervoor dat ik ongelofelijk goed gevonden wordt op SEO, en bekeek ook de gehele structuur van de website. Naast zijn skills hierin moet ik hem ook echt al zijn punten geven op klantvriendelijkheid. (Kim De Graeve - Fotograeve).

Door de professionele begeleiding van Stijn kreeg mijn zaak een enorme boost. Door hem leerde ik inzien dat een website meer is dan enkel een visitekaartje. Het is een ideale bron voor klantenwerving. Door te investeren in optimalisatie van de website, sta ik vandaag op 1 in Google voor enkele belangrijke zoektermen. (Heidi Hemelsoet - boekhouder).

Waarom mag je deze opleiding SEO niet missen?

SEO opleiding Gent - Stijn Mistiaen

Hallo! Ik ben Stijn. Iets meer dan 10 jaar geleden bouwde ik één van mijn eerste persoonlijke websites. Een hobbyproject. Uren en uren had ik erin gestoken (en waarschijnlijk veel meer). Ik was enorm trots op het resultaat! Alleen, er kwam geen kat naar kijken. Verschrikkelijk!

Uit "pure miserie" heb ik dan het internet afgeschuimd op zoek naar technieken om bovenaan in Google te geraken. Met succes! SEO is een passie geworden en heeft me sindsdien niet meer losgelaten...

In de afgelopen jaren heb ik al heel wat ondernemers en bedrijven geholpen met de zoekmachine optimalisatie van hun website. Ik heb klanten echt zien groeien en sommigen zelfs enorm!

Voor veel ondernemers en kleine bedrijven is het inhuren van een SEO specialist te duur. Nochtans kan die groep daar enorm van profiteren. Daarom heb ik deze SEO opleiding uitgewerkt. Op een halve dag leer ik je het belangrijkste van SEO. Heel praktisch en to the point. Als je mijn stappenplan volgt, ben ik er zeker van dat je website hoger in Google zal ranken!

Kostprijs & praktische info van deze SEO opleiding

 • De opleiding gaat door op 25 oktober 2019 (9u - 12u) in Bedrijvencentrum De Punt - Kerkstraat 108, 9050 Gentbrugge.
 • €129 excl. btw
 • Nog slechts 4 plaatsen beschikbaar!
 • Schrijf je in met meerdere collega's van hetzelfde bedrijf? Dan krijg je 15% korting
 • De prijs is voor de halve opleidingsdag inclusief water, koffie en thee.
 • Je krijgt een stappenplan en checklist. Deze zullen je tijd besparen en er voor zorgen dat je geen zaken over het hoofd ziet.

Nadat je je hebt ingeschreven, ontvang je van mij een e-mail met daarin alle praktische informatie.

Twijfel je of deze opleiding iets voor jou is of heb je een andere vraag?
Bel mij op 0486/62.14.56 of mail mij op stijn@digitaalgroeien.be

1) Wat zijn de annulatievoorwaarden?

Kun je er helaas niet bij zijn? Laat ons dan altijd vooraf weten dat je je inschrijving wenst te annuleren.

 • Tot 7 kalenderdagen voorafgaand aan de opleiding kan dat kosteloos.
 • Annuleer je later dan 7 kalenderdagen op voorhand? Dan betaal je altijd het volledige bedrag voor je inschrijving.

Als je er zelf niet bij kunt zijn, kun je wel ten allen tijde je plaats doorgeven aan een collega, die dan in jouw plaats komt.

Ben je ziek en kun je er daardoor niet bij zijn? Dan kan je je inschrijving kosteloos verzetten naar een andere datum op vertoon van een ziektebriefje, dat je ons bezorgt (ingescand) ten laatste 2 dagen na de opleiding.

Ik schrijf me in!

2) Voor wie is deze SEO cursus?

Deze SEO cursus is voor iedereen die gemakkelijk gevonden wil worden via Google: starters, zelfstandigen, vrije beroepers, medewerkers van bedrijven,...

Ik schrijf me in!

3) Komt in deze opleiding ook WordPress SEO aan bod?

Het maakt echt niet uit of je WordPress, Drupal, Wix of nog een ander CMS gebruikt. De plugin "WordPress SEO by Yoast" komt wel heel even aan bod. Sowieso wordt er een handige checklist voorzien als hulpmiddel bij het schrijven van je pagina's en blogberichten.

Ik schrijf me in!

4) Is dit een opleiding SEO copywriting?

Nee, dit is geen opleiding SEO copywriting. Het schrijven van teksten is wel een belangrijk onderdeel van deze opleiding. Je leert namelijk:

 1. de beste keywords (zoektermen) te selecteren
 2. achterhalen welke inhoud Google én je bezoekers verwachten
 3. hoe je een pagina schrijft die effectief ook gevonden zal worden in Google

Uiteraard krijg je voldoende tips (inclusief een template) over hoe je een goed vindbare tekst schrijft!

Ik schrijf me in!

5) Ik ben copywriter en wil mij verdiepen in SEO. Is deze cursus interessant voor mij?

Jazeker! Verwacht echter geen technische inhoud op copywriting tips. Maar je zal wel leren hoe je je teksten optimaliseert voor SEO.

Je zal het volgende leren:

 • achterhalen welke zoekopdrachten (keywords) jouw doelpubliek (of dat van je klant) gebruikt
 • welk soort inhoud Google (én je doelpubliek) verwacht bij een bepaalde zoekopdracht
 • welke inhoud je tekst moet bevatten (in grote lijnen) om die tekst goed vindbaar te maken voor een bepaalde zoekopdracht

Ook al is dit geen specifieke opleiding SEO copywriting, toch zal je de juiste werkwijze leren zodat je goed vindbare teksten zal kunnen schrijven.

Ik schrijf me in!

6) Ik heb vaak geen inspiratie om teksten te schrijven. Hoe los ik dat op?

Dit hoor ik erg vaak. Maar dat lossen we op met deze SEO opleiding.

Enerzijds krijg je van mij een template mee. Dit is een bepaalde structuur zodat je weet hoe je je teksten moet opbouwen. Anderzijds zal je ook leren waarover je teksten moeten gaan. Na de SEO opleiding krijg je ook een stappenplan mee, zodat je ook nadien zelf goed vindbare teksten zal kunnen schrijven!

Ik schrijf me in!

7) Is "SEO optimalisatie" moeilijk?

Eigenlijk is zoekmachine optimalisatie of SEO niet moeilijk. Het is wel belangrijk dat je je pagina's optimaliseert voor de juiste keywords (of zoekopdrachten). Het selecteren van de beste keywords is iets dat uitgebreid in deze workshop aan bod komt. Daarnaast leer je Google ook interpreteren: zo zal je snel begrijpen welke inhoud Google verwacht voor een bepaalde zoekopdracht. Eens je dit begrijpt, is "SEO optimalisatie" niet erg moeilijk meer. Na afloop van de cursus krijg je een stappenplan en checklist mee naar huis. Op die manier zal je ook nadien zelf teksten kunnen optimaliseren voor Google. En hoe vaker je dit zal doen, hoe vlotter het zal gaan én hoe betere resultaten je zal halen!

Ik schrijf me in!

8) Hoe lang duurt het voordat je de resultaten ziet van de opleiding SEO?

Dit is geen eenvoudige vraag, want er zijn nogal wat factoren. Veel hangt af van de autoriteit van jouw website én de markt waarin je je bevindt. Maar meestal zal je na enkele weken tot 2 maand al een positieve evolutie zien.

Ik schrijf me in!

9) Wat als ik na de SEO opleiding helemaal geen verbetering zie?

Als je 3 maand na de SEO opleiding geen verbetering ziet in je rankings, dan mag je contact met me opnemen. Ik maak dan zonder bijkomende kosten tijd vrij om na te gaan waar het mis gaat.

Waarom 3 maand? Omdat je in principe 3 maand nadat je een tekst hebt geoptimaliseerd, toch een positieve evolutie moet zien.

Twijfel je of deze opleiding iets voor jou is of heb je een andere vraag?
Bel mij op 0486/62.14.56 of mail mij op stijn@digitaalgroeien.be