SEO opleiding voor beginners & copywriters


Ben je op zoek naar een SEO opleiding?

Wil je je SEO kennis, of van je team, grondig verbeteren?


Tijdens deze SEO opleiding leer je hoger scoren in Google!

Momenteel organiseren we geen SEO opleidingen. Ter vervanging hebben we ons artikel over SEO tips een stevige update gegeven. Wil je meer leren over SEO, dan is dit artikel met 21 praktische SEO tips een ideale start!

Je leert op 1 voormiddag concrete tips en technieken om je website goed vindbaar te maken in Google.

De nadruk ligt op het creëren van die content waar je doelpubliek ook op zoek naar is. Na een halve dag schrijf ook jij teksten waar Google van houdt (én je klanten ook)!

 • Je hebt geen voorkennis nodig van zoekmachine optimalisatie.
 • Het maakt niet uit of je WordPress, Wix of andere software gebruikt voor je website.
 • Je kan de SEO tips en SEO technieken meteen toepassen.
 • Dit is een resultaatgerichte workshop, na enkele weken zal je een positief effect zien!
 • Tijdens deze in company SEO opleiding gaan we meteen aan de slag met jouw website en teksten!
 • 1 maand na de opleiding is er een gratis opvolgingsgesprek voorzien waarin we je resultaten bekijken en bijsturen waar nodig.

Wat ga je leren?

In deze SEO workshop ga je leren hoe je hoger kan scoren in Google, aan de hand van 4 eenvoudige stappen:

 • Stap 1: keyword research. Keyword research is een essentieel onderdeel van SEO. Tijdens deze SEO opleiding leer je hoe je honderden interessante en gerelateerde keywords kan vinden. Dit doen we aan de hand van gratis SEO tools.
 • Stap 2: selecteer het juiste keyword. Deze stap wordt vaak niet goed uitgevoerd. Je zal leren hoe je een keyword selecteert met een goed zoekvolume én een lage moeilijkheidsgraad. Zo maak je meteen véél meer kans om hoog te scoren in Google.
 • Stap 3: analyseer je concurrenten. Google toont je welke inhoud jouw potentiële klanten verwachten voor een bepaalde zoekopdracht. Je zal leren hoe je Google en je beste concurrenten moet analyseren om zo de perfecte inhoud te creëren.
 • Stap 4: schrijf excellente content. Op basis van stap 2 en stap 3 leer je de juiste content creëren. Je leert precies waar je je keyword moet gebruiken én waarover je juist moet schrijven.

Deze SEO opleiding is zo opgesteld dat je vooraf geen ervaring met SEO moet hebben.

Tijdens deze workshop komen ook een aantal super-interessante SEO-tools aan bod.
Iedere tool die we gebruiken tijdens deze SEO opleiding kan je nadien ook zelf gratis gebruiken!

Bovendien krijg je een SEO-checklist en duidelijk stappenplan mee naar huis. Zo kan je nadien de verschillende stappen perfect herhalen voor andere pagina's en websites!

Voor wie is deze opleiding SEO bedoeld?

 • Zelfstandigen, vrije beroepers en ondernemers met een eigen website, die bovenaan in Google willen staan
 • Werknemers, copywriters, bloggers,... die regelmatig online teksten (productpagina's, dienstenpagina's, nieuws- en blogberichten,...) schrijven

Het maakt niet uit of je zelf een website hebt of schrijft voor de website van je werkgever of een klant. De opleiding is echt gericht op het schrijven van goed vindbare teksten omdat Google hier steeds meer belang aan hecht. Technische SEO skills zijn absoluut niet nodig en je hoeft evenmin een copywriter te zijn!

SEO opleiding

Wie geeft deze opleiding?

Stijn Mistiaen werkt als SEO specialist voor verschillende kleine en grote bedrijven.

Tegenwoordig is hij naast zijn werk als SEO specialist ook aan de slag als docent digitale marketing & ICT aan de Arteveldehogeschool in Gent. Daarnaast begeleidt hij enkele vaste klanten met hun digitale marketing en is hij de drijvende kracht achter digitaalgroeien.be.

Wat zeggen mijn klanten?

Als webdesigner volgde ik een SEO cursus bij Digitaal Groeien. Dit om mijn klanten een betere service te kunnen aanbieden en zelf ook nieuwe zaken aan te leren. Dankzij de uiterst professionele en gestructureerde opleiding die ik van Stijn ontving kon ik met concrete tips en aandachtspunten onmiddellijk aan de slag. Enkele maanden later haal ik met mijn eigen website prima resultaten naar online vindbaarheid. Daarnaast kan ik nu ook mijn klanten betere resultaten helpen behalen. (Damiaan - Heusden).

Kostprijs & praktische info van deze SEO opleiding

 • Deze opleiding gaat door bij jou op kantoor. Jullie zorgen voor de ruimte en wifi, indien nodig breng ik een eigen beamer mee.
 • De prijs voor deze opleiding bedraagt €300 excl. btw (afhankelijk van de locatie wordt ook een km-vergoeding aangerekend)
 • De prijs is voor een halve dag SEO opleiding voor max 5 deelnemers.
 • Je krijgt gratis toegang tot onze Online SEO Assistent, een gebruiksvriendelijke maar doeltreffende tool die je helpt om betere teksten te schrijven.
 • Je krijgt een stappenplan en checklist. Deze zullen je tijd besparen en er voor zorgen dat je geen zaken over het hoofd ziet.
 • Er is een gratis opvolgingsgesprek voorzien: 1 maand na de opleiding plannen we een telefonische meeting in en overlopen we je resultaten. Waar nodig sturen we bij.

Momenteel organiseren we geen SEO opleidingen. Ter vervanging hebben we ons artikel over SEO tips een stevige update gegeven. Wil je meer leren over SEO, dan is dit artikel met 21 praktische SEO tips een ideale start!

1) Wat zijn de annulatievoorwaarden?

Heb je je ingeschreven en kan je helaas niet aanwezig zijn op de SEO opleiding? Laat ons dan altijd vooraf weten dat je je inschrijving wenst te annuleren.

 • Tot 7 kalenderdagen voorafgaand aan de opleiding kan dat kosteloos.
 • Annuleer je later dan 7 kalenderdagen op voorhand? Dan betaal je altijd het volledige bedrag voor je inschrijving.

Als je zelf niet aanwezig kan zijn op de workshop SEO, kun je wel ten allen tijde je plaats doorgeven aan een collega, die dan in jouw plaats komt.

Ben je ziek en kun je er daardoor niet bij zijn? Dan kan je je inschrijving kosteloos verzetten naar een andere datum op vertoon van een ziektebriefje, dat je ons bezorgt (ingescand) ten laatste 2 dagen na de opleiding.

Ik schrijf me nu in voor deze praktische SEO opleiding!

2) Voor wie is deze SEO cursus?

Deze SEO cursus is voor iedereen die gemakkelijk gevonden wil worden via Google: starters, zelfstandigen, vrije beroepers, medewerkers van bedrijven,...

Ik schrijf me nu in voor deze praktische SEO opleiding!

3) Komt in deze opleiding ook WordPress SEO aan bod?

Het maakt echt niet uit of je WordPress, Drupal, Wix of nog een ander CMS gebruikt. De plugin "WordPress SEO by Yoast" komt wel heel even aan bod. Sowieso krijg je een handige  SEO checklist als hulpmiddel bij het schrijven van je pagina's en blogberichten.

Ik schrijf me nu in voor deze praktische SEO opleiding!

4) Is dit een opleiding SEO copywriting?

Nee, dit is geen opleiding SEO copywriting. Het schrijven van teksten is wel een belangrijk onderdeel van deze opleiding. Je leert namelijk:

 1. de beste keywords (zoektermen) te selecteren
 2. achterhalen welke inhoud Google én je bezoekers verwachten
 3. hoe je een pagina schrijft die effectief ook gevonden zal worden in Google

Uiteraard krijg je voldoende SEO tips (inclusief een template) over hoe je een goed vindbare tekst schrijft!

Ik schrijf me nu in voor deze praktische SEO opleiding!

5) Ik ben copywriter en wil mij verdiepen in SEO. Is deze cursus interessant voor mij?

Jazeker! Verwacht echter geen technische inhoud op copywriting tips. Maar je zal wel leren hoe je je teksten optimaliseert voor SEO.

Je zal het volgende leren:

 • achterhalen welke zoekopdrachten (keywords) jouw doelpubliek (of dat van je klant) gebruikt
 • welk soort inhoud Google (én je doelpubliek) verwacht bij een bepaalde zoekopdracht
 • welke inhoud je tekst moet bevatten (in grote lijnen) om die tekst goed vindbaar te maken voor een bepaalde zoekopdracht

Ook al is dit geen specifieke opleiding SEO copywriting, toch zal je de juiste werkwijze leren zodat je goed vindbare teksten zal kunnen schrijven.

Ik schrijf me nu in voor deze praktische SEO opleiding!

6) Ik heb vaak geen inspiratie om teksten te schrijven. Hoe los ik dat op?

Dit hoor ik erg vaak. Maar dat lossen we op met deze SEO opleiding.

Enerzijds krijg je van mij een template mee. Dit is een bepaalde structuur zodat je weet hoe je je teksten moet opbouwen. Anderzijds zal je ook leren waarover je teksten moeten gaan. Na de SEO opleiding krijg je ook een stappenplan mee, zodat je ook nadien zelf goed vindbare teksten zal kunnen schrijven!

Ik schrijf me nu in voor deze praktische SEO opleiding!

7) Is "SEO optimalisatie" moeilijk?

Eigenlijk is zoekmachine optimalisatie of SEO niet moeilijk. Het is wel belangrijk dat je je pagina's optimaliseert voor de juiste keywords (of zoekopdrachten). Het selecteren van de beste keywords is iets dat uitgebreid in deze SEO workshop aan bod komt. Daarnaast leer je Google ook interpreteren: zo zal je snel begrijpen welke inhoud Google verwacht voor een bepaalde zoekopdracht.

Eens je dit begrijpt, is "SEO optimalisatie" niet erg moeilijk meer. Na afloop van de cursus krijg je een stappenplan en checklist mee naar huis. Op die manier zal je ook nadien zelf teksten kunnen optimaliseren voor Google. En hoe vaker je dit zal doen, hoe vlotter het zal gaan én hoe betere resultaten je zal halen!

Ik schrijf me nu in voor deze praktische SEO opleiding!

8) Waarom komt er geen technische SEO aan bod in deze opleiding?

Vroeger was het technische aspect zeer belangrijk. Dit is de laatste jaren gewijzigd, en gelukkig maar. Het is niet omdat een website technisch niet helemaal in orde is, dat die inhoudelijk geen goed antwoord kan bieden op de vraag van een zoeker. Daarnaast is het ook zo dat platformen zoals WordPress, Wix, Drupal,... op SEO-technisch vlak standaard al zeer goed zitten. In grotere bedrijven wordt de website dan weer beheerd door ICT-diensten, waar je toch weinig tot geen invloed op hebt. Daarom leggen we de focus tijdens deze opleiding echt op het creëren van goede, goed-vindbare, content.

Ik schrijf me nu in voor deze praktische SEO opleiding!

9) Leren we tijdens deze cursus SEO optimaliseren voor Google of gebruikers?

Belangrijk is dat je de gebruikers voorop stelt. Tenslotte zijn de gebruikers jouw potentiële klanten, en niet Google.
De laatste jaren is Google echter zeer goed geworden in het begrijpen van wat de gebruiker wil. De resultaten voor een zoekopdracht worden (met behulp van artificiële intelligentie) steeds beter. In die mate dat als we optimaliseren voor Google, rechtstreeks ook optimaliseren voor onze gebruikers (en eigenlijk ook vice versa). Google toont namelijk waar je gebruikers naar op zoek zijn.

Ik schrijf me in voor deze praktische SEO opleiding!

10) Is SEO studeren moeilijk?

SEO studeren is echt niet nodig. Als je het stappenplan volgt, zou je normaal gezien snel betere resultaten moeten zien. Het is ook een kwestie van doen, dus veel studeren komt er niet aan te pas. Het is een cliché, maar hoe meer je met SEO bezig bent, hoe beter je het onder de knie krijgt.

Ik schrijf me nu in voor deze praktische SEO opleiding!

11) Hoe lang duurt het voordat je de resultaten ziet van de opleiding SEO?

Dit is geen eenvoudige vraag, want er zijn nogal wat factoren. Veel hangt af van de autoriteit van jouw website én de markt waarin je je bevindt. Maar meestal zal je na enkele weken tot 2 maand al een positieve evolutie zien.

Ik schrijf me nu in voor deze praktische SEO opleiding!

12) Wat als ik na de SEO opleiding helemaal geen verbetering zie?

Als je 3 maand na de SEO opleiding geen verbetering ziet in je rankings, dan mag je contact met me opnemen. Ik maak dan zonder bijkomende kosten tijd vrij om na te gaan waar het mis gaat.

Waarom 3 maand? Omdat je in principe 3 maand nadat je een tekst hebt geoptimaliseerd, toch een positieve evolutie moet zien.