TIP: Hoe toon je enkel een inleiding van een blogbericht op je voorpagina

Hoe toon je op de overzichtspagina van je blog enkel een introductie van je artikel en niet je hele artikel. Het is een vraag die vaak terugkomt op het forum van WordPress. Gelukkig is dit heel eenvoudig. In dit superkort artikel toon ik hoe je dit doet.

Het enige wat je hiervoor moet doen is gebruik maken van de “Lees meer” tag. Dit doe je als volgt:

 • Zet je muiscursor op het einde van de tekst die je als introductietekst wil tonen (vaak na de eerste paragraaf).
 • Klik nu op de knop “Lees meer tag invoegen”:
  Lees meer tag invoegen
 • Onder dat punt verschijnt nu een stippellijn met de tekst “MORE” in het midden:
  Lees meer tag WordPress
 • Als je nadien je artikel publiceert en gaat kijken in de overzichtspagina met je blog-artikelen, zal je zien dat enkel de introductie wordt getoond.

Stijn Mistiaen

Hallo, ik ben Stijn, zelfstandig SEO specialist en docent digitale marketing & ICT aan de Arteveldehogeschool in Gent. Via deze blog deel ik praktische tips & tutorials zodat jij een betere website of blog kan maken.

Click Here to Leave a Comment Below
eva - 6 years ago Reply

Heel erg bedankt!

Diana van Roon - 4 years ago Reply

Hoi Stijn, dat werkt perfect voor de category pages, maar op de homepage niet, daar wordt nu niet meer ‘read more’ getoond terwijl dit eerder wel het geval was. Helaas kun je niet op mijn site kijken omdat deze nog onder constructie is… Ik gebruik het Didi Theme.

  Stijn - 4 years ago Reply

  Dag Diana, bedankt voor je bericht. Ik zou het eigenlijk eens moeten zien. Anders moet je een seintje geven als je blog online staat en als het probleem tegen dan nog steeds aanwezig is.
  Vriendelijke groeten
  Stijn

Leave a Comment: