Je eigen webshop starten

Wil je een webshop starten maar weet je nog niet welke software je daarvoor kan gebruiken? In dit artikel overloop ik enkele eenvoudige mogelijkheden en geef ik telkens ook de voor- en nadelen mee.

Eigenlijk was het nooit eenvoudiger om een webshop te starten. Tot enkele jaren terug was het laten maken van een webshop nog zeer complex en duur. Maar ondertussen bestaan er heel wat mogelijkheden om op een eenvoudige en betaalbare manier een webshop te maken.

Het is onmogelijk om alle bestaande systemen te bespreken. Daarom beperk ik mij tot enkele populaire en goede opties.

WordPress + WooCommerce

De combinatie van WordPress en WooCommerce is één van de populairste oplossingen. Meer dan 30% van de websites en blogs wereldwijd draait op WordPress. Je mag er dus zeker van zijn dat WordPress een goede keuze is.

Eén van de grote voordelen van WordPress is dat je dit kan uitbreiden met de functionaliteiten die jij nodig hebt. Zo bestaat er een uitbreiding (plugin) voor WordPress die je website in enkele minuten omtovert in een complete webshop: WooCommerce. Net zoals WordPress is WooCommerce trouwens gratis te installeren en te gebruiken!

Betalingen in WooCommerce

“Out of the box” kan je via WordPress + WooCommerce betalingen ontvangen via overschrijving of PayPal. Wil je ook betalingen mogelijk maken via kredietkaarten (vb Visa) of Bancontact, dan moet je een account aanmaken bij een betalingsprovider zoals Mollie. Mollie is een Nederlandse betalingsprovider die zowel op de Nederlandse als Belgische markt is gericht!

Als je gebruik maakt van Mollie kunnen je klanten op verschillende manieren betalen: met kredietkaart, Bancontact, Sofort, Apple Pay,… en ga zo maar door.

Nadat je een account hebt aangemaakt bij Mollie, moet je ook de Mollie-plugin installeren en configureren. Gelukkig gaat dit vrij eenvoudig. Heb je toch nog vragen, dan kan je hiervoor terecht bij de Nederlandstalige helpdesk van Mollie.

WooCommerce-integratie met Bpost Shipping Manager

Natuurlijk moeten je pakjes ook geleverd worden. Dat kan je bijvoorbeeld laten doen via Bpost. Daarvoor moet je eerst een contract afsluiten met Bpost. Eens dit in orde is, kan hiervoor ook een plugin installeren.

Voordelen van WordPress + WooCommerce

WooCommerce is een zeer interessante keuze als je reeds een website hebt die draait op WordPress. In enkele minuten kan je je website omtoveren in een webshop.

Bovendien is WordPress enorm flexibel, het is waarschijnlijk de beste manier om een webshop te bouwen zoals jij het wil.

Iets meer dan 25% van alle webshops wereldwijd draait op WordPress + WooCommerce. De kans is al groot dat jouw bezoekers al eens een aankoop hebben gedaan via WordPress + WooCommerce. Dit zorgt voor een gekende en vertrouwde koopervaring.

Nadelen van WordPress + WooCommerce

De grote flexibiliteit heeft ook een nadeel. Als je van 0 moet beginnen, dan kan het vrij complex zijn. Heb je geen of weinig ervaring met het maken van websites, dan zal je heel wat uren (en waarschijnlijk zelfs dagen!!) besteden om uit te zoeken hoe alles werkt en alles goed in te stellen.

WordPress + WooCommerce: conclusie

Dit is waarschijnlijk de webshop-software die je het meest naar je hand kan zetten. Hou er rekening mee dat ervaring met het maken van websites aangeraden is OF dat je heel veel tijd moet incalculeren om dit op punt te zetten.

Heb je reeds een WordPress-website, dan is WooCommerce waarschijnlijk de beste oplossing. Het is zo dat de meeste thema’s ook voorzien zijn op WooCommerce. Dat wil zeggen dat de layout van je webshop meteen ook in de lijn ligt van je website.

Wil je meer informatie over hoe je een webshop kan maken met WordPress en WooCommerce, neem dan ook een kijkje op een vorige blogpost: Hoe je eigen webshop maken met WordPress.

Een webshop maken met JouwWeb

Woon je in België of Nederland en wil je op een eenvoudige manier een webshop bouwen, dan is JouwWeb waarschijnlijk de beste optie voor jou.

Enkele sterke punten van JouwWeb:

Mogelijkheden met JouwWeb

Dit is het punt waar JouwWeb echt in uitblinkt, zeker gezien het goedkope prijskaartje!

Vooral het feit dat JouwWeb volledig afgestemd is op de Belgische en Nederlandstalige markt, vind ik een enorm voordeel. Daarbij denk ik aan:

  • Betaalmogelijkheden via Bancontact, IDEAL, Visa en nog veel meer…
  • Geïntegreerde verzendmethoden: bpost, DHL, PostNL op UPS
  • Plaats je producten ook automatisch op Bol.com, Tweedehands.be, Amazon,…

Meer weten? Bekijk hier alle functionaliteiten.

Nadelen van JouwWeb

Een nadeel van JouwWeb is dat er minder templates beschikbaar zijn dan bijvoorbeeld Wix. Al hoeft dat niet erg te zijn, er zijn voldoende mogelijkheden om je JouwWeb-webshop te personaliseren.

Voordelen van JouwWeb

Voor Belgen en Nederlanders biedt JouwWeb heel wat voordelen omdat het gebouwd is met de Belgische en Nederlandse markt in het achterhoofd. Denk maar aan de geïntegreerde betaal- en verzendmogelijkheden.

Daarnaast is JouwWeb eenvoudig om op te starten en helemaal niet duur! Zelfs zonder enige ervaring kan je op enkele uren je eigen webshop maken.

JouwWeb reviews

Op basis van circa 2.000 reviews krijgt JouwWeb een uitstekende score op TrustPilot. Bekijk hier de reviews op TrustPilot.

JouwWeb: conclusie

Woon je in België of Nederland, dan is JouwWeb een uitstekende keuze. Het is volledig afgestemd op de Belgische en Nederlandse markt én is helemaal niet duur.

Start hier jouw gratis proefperiode van 3 maanden en probeer kosteloos alle mogelijkheden van een JouwWeb webshop uit!

Stijn Mistiaen

Hallo, ik ben Stijn, zelfstandig SEO specialist en docent digitale marketing & ICT aan de Arteveldehogeschool in Gent. Via deze blog deel ik praktische tips & tutorials zodat jij een betere website of blog kan maken.

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Comment: