Spring naar de inhoud

Waarom een hoge ranking in Google belangrijk is

  • door
Waarom hoge rankings in Google belangrijk zijn

Vandaag de dag is de online vindbaarheid cruciaal, vooral voor psychologen, therapeuten en coaches. Mensen die op zoek zijn naar hulp en begeleiding zullen vaak hun weg vinden via Google. Hoewel sociale media steeds populairder worden en mensen daar steeds vaker zoeken en vragen stellen, is het toch niet gebruikelijk om zeer persoonlijke zaken, zoals persoonlijke problemen of relatieproblemen, openbaar te maken op platforms zoals LinkedIn, Facebook, Instagram of TikTok. In een ideale wereld zou dat misschien wel kunnen, maar we zijn nog niet zover, zeker niet in Vlaanderen.

Hoe zoekt je doelpubliek?

Daarom blijft een hoge ranking in Google van groot belang. Wat doen mensen wanneer ze op zoek zijn naar een coach, relatietherapeut, therapeut of psycholoog? Ze gaan naar Google. Het is dus essentieel dat jouw website goed zichtbaar is in de zoekresultaten. Maar hoe kun je dat zelf aanpakken? Een goede strategie is het inzetten op SEO (Search Engine Optimization), of zoekmachineoptimalisatie.

SEO stelt je in staat om ervoor te zorgen dat jouw website beter vindbaar wordt in Google. Op de blog van Digital Groeien kun je overigens tal van artikelen vinden die je kunnen helpen om de SEO van je website te verbeteren, zodat de website van jouw praktijk hoger zal scoren in de Google-zoekresultaten.

Het is dus belangrijk om actie te ondernemen en ervoor te zorgen dat jouw praktijkwebsite goed vindbaar is. Door SEO strategieën toe te passen en te leren hoe je zoekmachineoptimalisatie kunt verbeteren, vergroot je de kans dat mensen die jouw hulp nodig hebben jouw website gemakkelijk kunnen vinden.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *