Spring naar de inhoud

SEO referentie: freelancer bij Colora

  • door
Freelance SEO bij Colora verfwinkel

In 2016 en 2017 werkte ik enkele maanden (2 dagen / week) op de marketing-afdeling van Colora in Waregem. Op dat moment werd er door een extern bureau gewerkt aan een compleet nieuwe website en webshop. De website van Colora scoorde heel goed in Google en dat wou men zo houden.

Over Colora

Colora is een onderdeel van Boss Paints en vooral bekend van de verfwinkels verspreid over heel België. De hoofdzetel is gelegen in Waregem, waar ook de marketing-dienst zit.

Welke SEO-taken voerde ik uit voor Colora?

Voor deze opdracht ging ik de marketing-afdeling van de hoofdzetel in Wargem 2 dagen / week vervoegen. Mijn opdrachten voor Colora waren meer technisch. Enerzijds was het de bedoeling dat ik het nieuwe systeem ging opvullen met specifieke nieuwe content.

Anderzijds was het de bedoeling om de nieuwe website grondig te testen op vlak van SEO, nog voor de website live ging.

Testen deed ik zowel aan de hand van specifieke SEO-tools zoals SEMrush en Screaming Frog, maar ook door manueel de code in de browser te analyseren.

Applicaties op maat vragen extra aandacht

Wanneer je website op bijvoorbeeld WordPress draait, dan mag je er vrij zeker van zijn dat de basis van je website standaard geoptimaliseerd is voor SEO.

Bij applicaties op maat, en bij grote bedrijven is dat vaak het geval, ligt dat iets anders. En zo was het ook bij Colora.

Om dit te testen ging ik de content voor de belangrijkste ranking-factoren (bijvoorbeeld page title) invoeren in het achterliggende beheersysteem, om nadien de code in de browser te controleren. Zo kwam ik er achter dat bepaalde instellingen nog niet doorstroomden van het beheersysteem naar de uiteindelijke code.

Dat lijken details, maar in de wereld van SEO kan dit betekenen dat je daardoor onderaan pagina 1 of zelfs op pagina 2 staat in plaats van bovenaan pagina 1!

Wil je ook content creëren die hoog scoort in Google?

Volg mijn online SEO-opleiding voor beginners en start creëer vandaag al sterke SEO-teksten.

Liever een SEO-opleiding in jouw bedrijf? Contacteer mij voor een offerte op maat.

Ben je tijdelijk / deeltijds op zoek naar versterking van je team?

Op zoek naar een SEO-specialist met technische kennis?

Dan help ik je graag verder! Contacteer mij voor een offerte op maat.