reCAPTCHA instellen voor WordPress Contact Form 7

Recaptcha voor WordPress Contact Form 7

Krijg je ook veel spam binnen via je contactfomulier? Het is een bekend euvel en kan echt zeer vervelend zijn. Gelukkig is de oplossing vrij eenvoudig. Het enige wat je nodig hebt vooraf is een Google-account.

Benodigde tijd: 5 minuten.

Hieronder leg ik je uit hoe je Google reCAPTCHA voor Contact Form 7 in WordPress configureert.

 1. Ga naar Contact > Integratie

  Klik in onderstaand scherm (onder reCAPTCHA) op de knop “Setup Integration”
  Recaptcha voor WordPress Contact Form 7 - Klik op de knop Setup Integration

 2. Ga naar Google reCAPTCHA

  Nadat je op de knop “Setup Integration” hebt geklikt, kom je in onderstaand scherm terecht. Hier moet je 2 “sleutels” plakken. Deze gaan we in de volgende stap aanmaken. Klik op de link google.com/recaptcha.

 3. Open de Admin Console in Google reCAPTCHA

  Klik bovenaan rechts op “Admin Console” om in te loggen:

 4. Log in met je Google-account

  Nadat je op de link “Admin Console” hebt geklikt, log je in met je Google-account:

 5. Geef je website op in Google reCAPTCHA

  Normaal gezien krijg je nu het scherm “Een nieuwe site creëren” te zien. Indien dit niet het geval is kan je meteen naar deze pagina gaan via deze link: https://www.google.com/recaptcha/admin/create. Je krijgt nu onderstaand venster te zien. Vul hier de details in van je website. Geef eerst en vooral een label op, dat is een naam die je zelf kiest. Kies dan voor reCAPTCHA v3 en voeg vervolgens 1 of meerdere domeinen toe. Geen pagina’s, enkel domeinnamen zijn toegelaten. Belangrijk, klik nadat je een domein hebt ingevuld op het “+”-icoontje aan de linker kant, anders wordt het domein niet toegevoegd! Aanvaard de voorwaarden en klik onderaan op de blauwe knop “Verzenden”.Een nieuwe site registreren in Google reCAPTCHA

 6. Kopieer en plak de sleutels naar je website

  Je krijgt nu een venster te zien (zie afbeelding hieronder) met een sitesleutel en geheime sleutel. Kopieer deze sleutels en plak deze in je eigen site, op de pagina uit stap 2.

 7. Sla je wijzigingen op

  Als je de sleutels hebt geplakt, sla dan alles op. Klik hiervoor op de blauwe knop “Save Changes”:

 8. reCAPTCHA is actief!

  Als alles correct is verlopen, dan krijg je een melding te zien dat reCAPTCHA actief is op je website:

 9. Resultaat voor je bezoekers

  Het goede is dat je bezoekers hier geen last van hebben. Zij krijgen enkel een icoontje rechts onder te zien (zie afbeelding hieronder). Voor het overige moeten ze niets invullen bij het invullen van een contactformulier, de controle van spam gebeurt achterliggend en automatisch. Normaal gezien zal je meteen een drastische vermindering van spamberichten zien!

Stijn Mistiaen

Hallo, ik ben Stijn, zelfstandig SEO specialist en docent digitale marketing & ICT aan de Arteveldehogeschool in Gent. Via deze blog deel ik praktische tips & tutorials zodat jij een betere website of blog kan maken.

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Comment: