Vind de beste stockfoto’s voor je website

Gratis foto's downloaden voor je website

Wil je gratis stockfoto’s gebruiken op je website? In dit artikel toon ik je enkele websites waar je gratis rechtenvrije afbeeldingen kan downloaden.

Waarom gratis stockfoto’s gebruiken op je website?

Heel simpel, als je naast tekst ook foto’s plaatst op je pagina’s, lezen je teksten veel aangenamer.

Zijn stockfoto’s wel persoonlijk en professioneel?

Nee, het is beter om zelf foto’s te maken voor je website. Of, als je budget het toelaat, een fotograaf in te huren om foto’s te nemen.

Foto’s die werden genomen door een fotograaf, geven je websites meteen een véél professionelere indruk!

Soms is het echter niet mogelijk om foto’s te nemen of te laten nemen door een fotograaf: te duur, te weinig tijd,… In zo’n geval kunnen gratis stockfoto’s een goede tussenoplossing zijn.

Vermijd wel té cliché-beelden die je op veel websites ziet. Want dan komt je website heel onpersoonlijk over.

Voor mijn websites zorg ik vaak voor een mix tussen zelfgemaakte foto’s en stockfoto’s.

6 websites waar je gratis stockfoto’s kan downloaden

Op volgende websites kan je gratis stockfoto’s downloaden:

Uiteraard zijn er nog veel meer websites waar je gratis afbeeldingen kan downloaden. Maar dit zijn enkele websites die ik zelf regelmatig raadpleeg voor gratis stockfoto’s.

Verklein je afbeeldingen voor je ze online plaatst!

Via bijvoorbeeld WordPress is het erg eenvoudig om afbeeldingen online te plaatsen. Vaak worden afbeeldingen dan ook in originele grootte online gezet (dit is trouwens één van de fouten die ik het meest zie in SEO-audits).

Er bestaan verschillende programma’s om vooraf afbeeldingen te verkleinen. Heb je geen programma op je computer staan, dan kan je ook gebruik maken van Pixlr editor. Dat is zeg maar een vereenvoudigde versie van Photoshop, maar dan online. Een tijdje terug schreef ik hier een korte tutorial over.

Naast je afbeelding verkleinen, kan je ze ook nog verder optimaliseren. Dit wordt vaak over het hoofd gezien. Bekijk daarvoor deze SEO-tip over het optimaliseren van afbeeldingen.

Stijn Mistiaen

Hallo, ik ben Stijn, zelfstandig SEO specialist en docent digitale marketing & ICT aan de Arteveldehogeschool in Gent. Via deze blog deel ik praktische tips & tutorials zodat jij een betere website of blog kan maken.

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Comment: