BONUS: Wix SEO – verbind je website met Google

Wix SEO: top of flop?

Als je op Google even zoekt zul je heel wat artikels vinden over Wix SEO, de meeste negatief. Wix SEO heeft een slechte naam op dat vlak. Dat heeft alles te maken met de manier waarop Wix vroeger in elkaar stak.

Sinds enkele jaren zet Wix volop in op SEO. Ze blijven op dat vlak een slechte naam meedragen, maar geloof me, ondertussen is het best goed.

Ik beschouw het als volgt: of je nu je website maakt met WordPress of met Wix, op vlak van technische SEO zal het verschil niet heel groot zijn. Laat er een echte technische SEO specialist op los, en dan zal je betere resultaten halen met WordPress. Maar daar betaal je dan ook voor uiteraard…

Content is King in de SEO-wereld – In eerste instantie is het véél belangrijk dat je goede, unieke inhoud creëert!

Starten met Wix SEO

Als je website klaar is, zal je meldingen krijgen om je website met Google te verbinden.

Zie je geen melding om je website met Google te verbinden? Ga dan eerst en vooral naar het overzicht van je websites in Wix. Klik daarna op de website die je wil verbinden met Google. Je krijgt nu ongeveer dit scherm te zien:

Wix SEO

Klik onder “Verbind je site met Google” op de blauwe knop “Doorgaan”.

Zie je deze melding nergens staan? Klik dan in het linker menu op “Marketing Tools” > “Google”.

Je krijgt nu volgend venster te zien:

Klik hier op de blauwe knop “Nu beginnen”.

Er start nu een wizard. Je zal enkele vragen krijgen. Beantwoord deze zo goed mogelijk. Op basis van je antwoorden zal Wix een SEO-plan voorstellen. Vervolledig Stap 1 en Stap 2 van dit SEO-plan zo goed mogelijk!

Registreer je website bij Google Mijn Bedrijf

Google Mijn Bedrijf is de bedrijfsgids van Google. Hiermee geef je aan Google aan dat je een bedrijf hebt dat gevonden kan worden via Google. Klanten kunnen hier ook reviews over je bedrijf achter laten.

Het is dus heel belangrijk dat je je ook inschrijft op Google Mijn Bedrijf. Bied je diensten aan op een bepaalde locatie, dan zal je bovendien hoger in Google getoond worden wanneer iemand bij jou in de buurt naar jouw diensten zoekt.

Hoe doe je dit? Ga naar de website van Google Mijn Bedrijf, maak een account aan en vervolledig je profiel zo goed mogelijk.

Google Mijn Bedrijf

Vragen? Opmerkingen? Suggesties? Contacteer mij!

Deze cursus is in volle ontwikkeling. Ik probeer je vraag binnen de werkdag te beantwoorden.