Gratis cursus website maken met Wix

 • Je wil je eigen website maken (op een eenvoudige manier)?
 • Je wil je website zelf kunnen aanpassen?
 • Je wil snel resultaat?

Tijdens deze gratis online cursus website maken leer je een professionele website maken met Wix in 7 eenvoudige stappen.

Bovendien kan je meteen beginnen! Bij Wix kan je alles gratis uitproberen. Je hoeft pas over te schakelen op een betalend abonnement als je 100% tevreden bent.

gratis cursus website maken voor beginners

Voor wie is deze cursus website maken bedoeld?

 • je bent ondernemer / zaakvoerder / vrije beroeper en je wil je eigen website maken (én onderhouden)
 • je bent een starter en je hebt een klein budget om te spenderen aan je website
 • iedereen die een mooie website wil maken zonder eerst uren te moeten studeren

Inhoud: maak je eigen website in 7 stappen

Deze gratis online cursus is opgedeeld in 7 eenvoudige stappen.

1. Je eerste website maken - In stap 1 ga je direct van start! Eerst maak je een gratis account aan in Wix, daarna laat je Wix een website voor jou maken.

2. Wijzig de layout van je Wix website - In de vorige stap heeft Wix voor jou een website gemaakt. In stap 2 ga je leren hoe je de layout van je website kan verfijnen.

3. Een pagina aanpassen in Wix - Hoe wijzig je de inhoud van een pagina? In stap 3 van de cursus leer je hoe je afbeeldingen, teksten, etc wijzigt.

4. Een pagina toevoegen in de Wix editor - Wix bevat heel wat voorgedefinieerde pagina's zodat je snel mooie inhoud aan je website kan toevoegen. In stap 4 je hoe je dit doet!

5. Stel het logo en het menu van je website in - In stap 5 ga je de hoofding van je website op punt zetten: stel het logo in en maak het hoofdmenu.

6. Je Wix website op een later moment aanpassen - In stap 6 leer je je website op een later moment aanpassen.

7. Je Wix website publiceren - Eens je Wix website klaar is, is het tijd om deze te publiceren! In stap 7 leer je je website publiceren. Bovendien leer je ook hoe je een .be- of een .nl-domeinnaam koppelt aan je Wix website!

BONUS: Wix SEO - verbind je website met Google - Nu je website gepubliceerd is, wil je ook dat potentiële klanten de weg naar je website vinden. In deze bonusstap leer je hoe je je website in Google kan laten verschijnen.

Waarom kiezen voor Wix?

Wix is:

 • Zéér gebruiksvriendelijk, je hebt geen ervaring of technische kennis nodig, je hebt snel resultaat
 • Eenvoudig: je hoeft geen extra software te installeren op je pc of Mac
 • Goedkoop. Je kan gratis beginnen en pas als je tevreden bent met het resultaat overstappen op een betalend abonnement (circa 10 eur / maand)
 • Zorgeloos: geen zorgen over updates, hackers, spam,...

Praktische info & duurtijd van de cursus website maken voor beginners

 • Deze cursus website maken voor beginners is gratis
 • Deze cursus is volledig online, je leert waar en wanneer jij dat wil
 • Met Wix kan je meteen gratis van start
 • Je hoeft geen software te installeren
 • Heb je je teksten en foto's klaar? Dan duurt het slechts een paar uur om je website te maken
Opleiding webdesign - Stijn Mistiaen

Wie heeft deze cursus ontwikkeld?

Mijn naam is Stijn Mistiaen en ik help al sinds 2008 zelfstandigen, bedrijven en overheidsorganisaties met het maken van websites die effectief ook gevonden worden via Google. Ik geef ook SEO-advies aan verschillende agencies en bedrijven. Daarnaast ben ik docent Digitale marketing & ICT aan de Arteveldehogeschool in Gent.

Ik heb deze cursus ontwikkeld omdat er een grote groep zelfstandigen en vrije ondernemers is die zelf graag hun website willen maken. Wix is hiervoor een perfecte oplossing: zonder enige ervaring kan je op een snelle manier een mooie en professionele website maken!

Twijfel je of deze gratis cursus website maken voor beginners iets voor jou is of heb je een andere vraag?
Mail mij op stijn@digitaalgroeien.be

Disclaimer: Het opstellen en onderhouden van deze cursus kost heel wat tijd. Om deze cursus gratis te kunnen houden, zijn sommige links "affiliate" links. Concreet betekent dit dat als je via één van de links in deze cursus een abonnement bij Wix afsluit, dat wij daar een kleine vergoeding voor krijgen.