Gratis cursus website maken met Wix

 • Je wil je eigen website maken (op een eenvoudige manier)?
 • Je wil je website zelf kunnen aanpassen?
 • Je wil snel resultaat?

Tijdens deze gratis online cursus website maken met Wix leer je een professionele website maken met Wix in 7 korte lessen.

Bovendien kan je meteen beginnen! Bij Wix kan je alles gratis uitproberen. Je hoeft pas over te schakelen op een betalend abonnement als je 100% tevreden bent.

gratis cursus website maken voor beginners

Wil je 50% korting op je abonnement het eerste jaar?

Klik dan hieronder op de groene "Start nu!"-knop. In de eerste stap van de cursus (net onder de video) leg ik je uit hoe je 50% korting kan krijgen het eerste jaar!

Inhoud: maak je eigen website in 7 korte lessen

Deze gratis online cursus website maken met Wix is opgedeeld in 7 eenvoudige lessen en 6 korte video's.

Les 1: Je eerste website maken - In de eerste les ga je meteen aan de slag! Op basis van een wizard laat je Wix voor jou een website maken. Die website leer je dan stap voor stap aanpassen in de volgende lessen. (Inclusief instructievideo!)

Les 2: Wijzig de layout van je Wix website - In les 2 leer je hoe je de layout van je website kan aanpassen naar jouw wensen. (Inclusief instructievideo!)

Les 3: Een pagina aanpassen in Wix - Hoe wijzig je de inhoud van een pagina? In les 3 van deze cursus leer je hoe je afbeeldingen, teksten, etc wijzigt. (Inclusief instructievideo!)

Les 4: Een pagina toevoegen in de Wix editor - Wix bevat heel wat voorgedefinieerde pagina's zodat je snel mooie inhoud aan je website kan toevoegen. In les 4 je hoe je dit doet! (Inclusief instructievideo!)

Les 5: Stel het logo en het menu van je website in - In les 5 ga je de hoofding van je website op punt zetten: stel het logo in en maak het hoofdmenu. (Inclusief instructievideo!)

Les 6. Je Wix website op een later moment aanpassen - In les 6 leer je je website op een later moment aanpassen. (Inclusief instructievideo!)

Les 7: Je Wix website publiceren - Eens je Wix website klaar is, is het tijd om deze te publiceren! In les 7 leer je je website publiceren. Bovendien leer je ook hoe je een .be- of een .nl-domeinnaam koppelt aan je Wix website!

Wix ADI FAQ's - Veelgestelde vragen over Wix ADI. Extra video tutorials om je website te verfijnen.

Advies & ondersteuning - Geen enkele website is gelijk. Het kan dus zeer goed zijn dat je met vragen zit over jouw specifieke situatie. Op deze pagina vind je waar je terecht kan voor meer tutorials of hoe je persoonlijk advies kan aanvragen.

BONUS: Wix SEO - verbind je website met Google - Nu je website gepubliceerd is, wil je ook dat potentiële klanten de weg naar je website vinden. In deze bonusstap leer je hoe je je website in Google kan laten verschijnen.

Wat zeggen cursisten die deze cursus website maken hebben gevolgd?

Ik was begonnen met WordPress, maar het lukte mij niet om een mooie website te maken. Dankzij Wix en de video's in deze cursus heb ik in enkele uren mijn eigen website gemaakt. - Manuel, coach

Ik had enkele offertes opgevraagd om een website te laten maken. Als starter vond ik de prijzen aan de hoge kant. Na wat zoeken op Google kwam ik per toeval op deze cursus terecht. Voor ik het wist had ik mijn eigen website gebouwd! - Els, kinesist

Een vriendin vertelde me over Wix en deze website. Via de video's in deze cursus heb ik mijn eigen website kunnen bouwen. Mijn website heeft mij ondertussen mijn eerste cliënten bezorgd! - Karen, psycholoog

Ik had niet verwacht dat ik mijn eigen website zou kunnen maken! - Filip, student

Waarom kiezen voor Wix?

Wix is:

 • Zéér gebruiksvriendelijk, je hebt geen ervaring of technische kennis nodig, je hebt snel resultaat
 • Eenvoudig: je hoeft geen extra software te installeren op je pc of Mac
 • Goedkoop. Je kan gratis beginnen en pas als je tevreden bent met het resultaat overstappen op een betalend abonnement (circa 10 eur / maand)
 • Zorgeloos: geen zorgen over updates, hackers, spam,...

Praktische info & duurtijd van de cursus website maken met Wix

 • Deze cursus website maken met Wix is gratis
 • Deze cursus is volledig online, je leert waar en wanneer jij dat wil
 • De cursus website maken is onderverdeeld in 7 korte lessen, inclusief de nodige instructievideo's
 • Met Wix kan je meteen gratis van start
 • Je hoeft geen software te installeren
 • Heb je je teksten en foto's klaar? Dan duurt het slechts een paar uur om je website te maken
Opleiding webdesign - Stijn Mistiaen

Wie heeft deze cursus ontwikkeld?

Mijn naam is Stijn Mistiaen en ik help al sinds 2008 zelfstandigen, bedrijven en overheidsorganisaties met het maken van websites die effectief ook gevonden worden via Google. Ik geef ook SEO-advies aan verschillende agencies en bedrijven. Daarnaast ben ik docent Digitale marketing & ICT aan de Arteveldehogeschool in Gent.

Ik heb deze cursus website maken ontwikkeld omdat heel wat mensen graag zelf hun website maken. Tijdens mijn opleidingen WordPress, merkte ik dat voor veel cursisten WordPress toch nog een te hoge leercurve heeft, en dat het voor sommigen te lang duurt eer je een mooie website hebt als resultaat. Voor die groep heb ik deze cursus  website maken ontwikkeld. Met Wix kan je namelijk op korte termijn zelf een mooie website maken.

Twijfel je of deze gratis cursus website maken met Wix iets voor jou is of heb je een andere vraag?
Mail mij op stijn@digitaalgroeien.be

Disclaimer: Het opstellen en onderhouden van deze cursus kost heel wat tijd. Om deze cursus gratis te kunnen houden, zijn sommige links "affiliate" links. Concreet betekent dit dat als je via één van de links in deze cursus een abonnement bij Wix afsluit, dat wij daar een kleine vergoeding voor krijgen.