Spring naar de inhoud

Waarom een cursus “SEO teksten schrijven” volgen?

  • door

Ben je een copywriter en twijfel je om een cursus “SEO teksten schrijven” te volgen? In dit blogartikel geef ik je 3 inzichten om je te verdiepen in SEO copywriting.

SEO + copywriting = vuurwerk!

SEO + copywriting = vuurwerk!

Als copywriter ben je een krak in het schrijven van wervelende teksten die lezers aanzetten tot actie. Maar, dat is pas als je teksten effectief gelezen (gevonden) worden. Vinden zoekers de pagina met je tekst niet, dan kunnen ze ook niet overgaan tot actie. Logisch, niet?

SEO aan de andere kant zorgt ervoor dat zoekers je teksten effectief gaan vinden. Als een zoeker een bepaalde zoekopdracht ingeeft in Google, wil je dat de pagina met jouw tekst bovenaan in de zoekresultaten van Google verschijnt.

Met andere woorden, SEO trekt bezoekers aan en goede copywriting zet bezoekers om in klanten. Uiteraard is dit een simpele voorstelling ;-).

En daar wringt het schoentje soms. Sommige copywriting-regels staan loodrecht tegenover SEO tips. De kunst is om beiden te versmelten tot een goede tekst: een tekst die gevonden wordt én die aanzet tot actie. Daarom is SEO copywriting echt vakmanschap.

As je SEO en copywriting kan combineren, betekent dat vuurwerk! Door SEO teksten te schrijven, maak je Google gelukkig en bedien je je doelpubliek.

SEO copywriters zijn schaars

Heel wat copywriters zijn in de eerste plaats copywriter en geen SEO-specialist. Meer zelfs, ik ken heel wat copywriters die beginnen te zweten (figuurlijk dan toch) als het over SEO gaat.

Ook in gespecialiseerde Facebook-groepen voor copywriters komt vaak naar boven dat SEO wordt uitbesteed of dat er gewoonweg geen rekening mee wordt gehouden.

Toch vragen veel opdrachtgevers achter SEO copywriters. Want als je een professional inhuurt om een tekst te schrijven voor je website, dan ga je er toch van uit dat die tekst goed vindbaar zak zijn?

Hier liggen dus echt wel kansen om je te onderscheiden van de “gewone” copywriters. Bovendien kan je een hoger uurtarief vragen als SEO copywriter. Wedden dat je de kost van een SEO copywriting cursus snel hebt terugverdiend?

Tip: lees ook dit blogartikel: hoe hoger scoren in Google?

Je toekomstige concurrenten al gezien? AI loert om de hoek…

SEO teksten schrijven met de AI-tool Writesonic

En staat verder dan je denkt!

AI (Artificiële Intelligentie) is aan een enorme opmars bezig. Misschien denk je dat dit iets is voor in de verre toekomst, of dat AI gewoon een buzzwoord is…. Think again!

Heb je al eens gehoord van AI copywriting tools? Dat zijn tools die op basis van een beetje input een volledige UNIEKE tekst gaan genereren. Science fiction? Test het zelf uit op writesonic.com

.Voor veel blogs zal een AI-tool zoals Writesonic volstaan en financieel interessanter zijn dan het inhuren van een copywriter. Niet om de beste blogartikels te schrijven, wel om blogartikels te schrijven ter ondersteuning van andere blogartikels of sommige producten of diensten.

In de nabije toekomst zal het dus belangrijker dan ooit zijn om je te specialiseren!

Welke cursus “SEO teksten schrijven” volgen?

Er zijn heel wat aanbieders van cursussen “SEO teksten schrijven”. Maar hoe kies je de juiste?

Een goed vertrekpunt is zoeken via Google (het is tenslotte SEO). Scroll voorbij de advertenties en neem een kijkje naar de aanbieders op de eerste resultatenpagina van Google. Ga na welke aanbieder het best bij jou past. Lees zeker de cursusinhoud na. Ook de prijzen zijn enorm verschillend, van goedkoop tot heel duur.

SEO-copywriting cursus volgen?

Wil je graag bovenaan in Google scoren met je website (of die van je klant)? Tijdens de SEO-opleiding (online of live) leer ik je stap-voor-stap SEO-teksten schrijven voor Google én je ideale klant!

Nee dank je, ik blijf liever onvindbaar in Google