WordPress
Tekst

Een betalend thema aankopen en installeren

Lesson 36 Hoofdstuk 10

Betalende themes zijn eigenlijk commerciële thema’s. Dit wil zeggen dat je voor deze thema’s moet betalen. Meestal bevatten deze thema's een pak meer opties.


Het grootste verschil met gratis thema’s zit bij de ondersteuning en informatie die je krijgt na aankoop van je thema.


Daarnaast bevatten deze betalende thema's meestal ook "starter websites". Dit zijn kant-en-klare website die je kan installeren. Daarna kan je teksten en afbeeldingen aanpassen. En uiteraard kan je ook pagina's toevoegen en verwijderen. Op die manier haal je veel sneller een veel mooier resultaat dan dat je van 0 zou beginnen.


Voor een betalend thema betaal je meestal circa $60. Dat is helemaal niet veel als je dat vergelijkt met de prijs om zelf een WordPress thema te ontwerpen. Zo’n theme bevat heel wat opties zodat je website toch uniek is.


Themeforest

Een goede website om betalende thema's te kopen is Themeforest.


Themeforest is een zeer populaire marktplaats waar ontwerpers van thema's hun thema's aanbieden. De prijzen liggen vaak rond $60. Je vindt hier algemene thema's die je voor elk soort website kan gebruiken. Er is ook een zoekfunctie die je toelaat om op onderwerp te zoeken. 


Heel wat webdesigners werken met een thema dat werd aangekocht op Themeforest. Op die manier beginnen ze niet van 0, wat een enorme impact heeft op de kostprijs van een website. Door de nodige aanpassingen door te voeren (eigen logo, kleuren, afbeeldingen, lettertype,..), is iedere website toch uniek.

Waar moet je op letten?

  • Controleer wanneer het thema voor het laatst een update heeft gekregen. Is het al meer dan 1 jaar geleden dat het thema een update heeft gekregen? Dan is de kans groot dat de ontwikkelaar dit thema niet meer onderhoudt.
  • Hoeveel keer is het thema al verkocht? Een goed thema wordt vaak veel verkocht.
  • Bekijk de score en reviews: laat thema's met een slechte score en slechte reviews links liggen.  

Een betalend thema installeren

Als je een thema aankoopt, krijg je meestal een zip-bestand. Dit kan je rechtstreeks importeren in je WordPress-website:

  • Navigeer naar "Weergave" > "Thema's" via het linker menu
  • Klik bovenaan op de knop "Nieuwe toevoegen"
  • Klik nu bovenaan op de knop "Thema uploaden"
  • Selecteer het juiste bestand op je computer en klik op de knop "Nu installeren"
  • Activeer het nieuwe thema om dit te gebruiken

Afhankelijk van het thema kan het zijn dat je na activatie doorverwezen wordt naar een startpagina met meer uitleg en opties. Raadpleeg steeds de handleiding bij het thema als je hiermee start.


Avada

Eén van mijn favoriete thema's is Avada. Avada is één van de populairste thema's op Themeforest.


Avada bevat tientallen starter websites. Zo kan je gemakkelijk een starter website installeren en die dan aanpassen naar je wensen en noden. Het voordeel is dat je zo op een veel snellere manier een mooie, professionele website kan maken.


Ook voor het maken van een webshop is Avada een goed vertrekpunt.


De support zit ook goed. Zit je vast, dan kan je de helpdesk van Avada steeds contacteren. Bovendien brengen ze constant nieuwe updates en features uit. Niet voor niets is Avada al jaren het populairste WordPress thema op Themeforest!


Leave a comment

Comment as a guest:

Name * E-Mail *
Website
Pen