Hou spam tegen met de Contact Form 7 Honeypot-plugin

Contact Form 7 Honeypot plugin

Krijg je ook veel spam berichten binnen via je je contactformulier? Je kan Contact Form 7 uitbreiden met de Contact Form 7 Honeypot plugin, die op een eenvoudige manier spam tegenhoudt.

Heb je een WordPress-website met de populaire Contact Form 7 plugin voor je contactformulier? Dan is de kans groot dat je na verloop van tijd heel wat spam binnen krijgt. Gelukkig bestaan er verschillende oplossingen, waaronder Contact Form 7 Honeypot, in mijn ogen 1 van de eenvoudigste en meest effectieve oplossingen.

Wat is een honeypot?

Een “honeypot” is een veldje dat je toevoegt en dat spam-robots misleidt. Voor gewone bezoekers is het niet zichtbaar, maar het is er wel. Een gewone bezoeker ziet het veld niet, en vult het dus niet in.

Een robot leest de code van de webpagina en “ziet” dat honeypot-veld in de meeste gevallen wel staan. Spam-robots vullen dat veld dan ook in. Vanaf het moment dat het honeypot-veld wordt ingevuld, weet de plugin dat het om spam gaat, en wordt de spam-mail dan ook niet verstuurd.

Het grote voordeel van een honeypot is dat dit zeer gebruiksvriendelijk is; je bezoeker merkt hier namelijk niets van.

Stap 1: Installeer Contact Form 7 Honeypot

  1. Je kan de plugin rechtstreeks in WordPress installeren via Plugins > “Nieuwe plugin”.
  2. Rechts bovenaan geef je in het veld “Trefwoord” geef je “honeypot” in.
  3. In het overzicht met plugins klik je op de knop “Installeren” bij de plugin “Contact Form 7 Honeypot”:Contact Form 7 Honeypot tegen spam
  4. De knop wijzigt nu in “Activeren”, klik nogmaals op deze knop om de plugin te activeren.

Stap 2: Voeg een honeypot-veld toe

Ga naar het Contact Form 7 contactformulier dat je wil “beschermen tegen spam” en voeg het honeypot-veld toe:

Belangrijk is dat je de naam van het veld wijzigt. De naam “Honeypot” mag niet in de veldnaam voorkomen, omdat het anders voor de spam-robots duidelijk is dat dit een veldje tegen spam is. Sommigen zouden het dan proberen te omzeilen. Geef het een gewone naam, in dit voorbeeld heb ik het “your-birthday-date” genoemd, in de lijn van de namen van de andere velden (your-name, your-phone,…).

Resultaat

Deze plugin is uiteraard geen 100% zekere garantie tegen spam, maar ik heb gemerkt bij enkele websites dat de spam enorm verminderd is na het installeren van deze plugin.

Stijn Mistiaen

Hallo, ik ben Stijn, zelfstandig SEO specialist en docent digitale marketing & ICT aan de Arteveldehogeschool in Gent. Via deze blog deel ik praktische tips & tutorials zodat jij een betere website of blog kan maken.

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Comment: