Combell review

In de zomer van 2002 had ik een afspraak met Jonas Dhaenens, CEO van Combell. Combell was toen een startup gevestigd op de bovenverdieping van de bioshop van Jonas zijn moeder. Hij deed zelf de deur open als ik aanbelde, en er werkte toen misschien 5 man. Combell ondersteunde mij voor één of ander educatief project en veel had ik daar niet voor moeten doen. Gewoon een mailtje sturen naar Jonas en het was in orde. Dat was Combell: een zeer snelle en persoonlijke service! Met de glimlach.

More...

Vandaag is Combell uitgegroeid tot een bedrijf dat 1 miljard waard is. Jonas Dhaenens is nog steeds de CEO, maar ik betwijfel sterk dat hij daar nog zelf de deur open doet :-). Toch ervaar ik nog steeds diezelfde service. 


Na al die jaren wilde ik dus wel eens mijn ervaringen neerschrijven in deze Combell review. Voor alle duidelijkheid, buiten het feit dat ik al bijna 20 jaar een zéér tevreden klant ben, heb ik verder geen banden met Combell.

Combell review - Waarom kiezen voor Combell?

Managed WordPress hosting

Sinds kort heeft Combell een nieuw pakket: Managed WordPress hosting. Dit wil eigenlijk zeggen dat zij het technisch beheer van je WordPress website in handen nemen. Heb je vragen over of problemen met je WordPress website, dan lost Combell dit op.

Heb je geen ervaring met websites of wil je je volledig focussen op je onderneming, dan is Managed WordPress hosting de ideale oplossing voor jou!


Combell support

Als mensen mij vragen waarom ik voor Combell kies, dan antwoord ik steeds hetzelfde: de support. Je kan hen gewoon 24/7 bellen voor technische ondersteuning. En dan kom je niet terecht in een callcenter waar ze je vraag zullen doorgeven, maar dan kom je echt terecht bij een Nederlandstalige specialist die je meteen verder helpt. Geloof me, in case of emergency is dat écht belangrijk.

Maar ook voor andere zaken kan je bij hen terecht. Stel dat je website te traag is (we've all been there), dan kan je hen contacteren en dan zoeken ze meteen uit waar het fout loopt!

Wil je overschakelen naar Combell, maar zie je het niet zitten om zelf je website te verhuizen? Geen probleem, dat doen ze gratis voor jou!


Combell diensten

Waarvoor kan je bij Combell terecht? In de eerste plaats voor het registreren van domeinnamen en webhosting uiteraard. Maar daarnaast doen ze nog veel meer:

  • allerlei soorten hosting van websites en apps, van kleine tot grote
  • verschillende soorten mailboxen, op maat van jouw bedrijf
  • e-mailmarketing software
  • een online web builder
  • Office 365 inclusief allerlei integraties
  • Reseller-platform voor webdesigners (biedt zelf webhosting aan aan jouw klanten tegen sterk verminderde prijzen)

De vele diensten zorgen er ook voor dat Combell alles in huis heeft om mee te groeien met jouw onderneming.


Combell & WordPress

Meer dan 30% van alle websites en blogs wereldwijd draait op WordPress. Wil je een WordPress-website hosten, dan ben je bij Combell aan het juiste adres. Via het controlepaneel van Combell kan je met een druk op de knop WordPress installeren. Loopt het toch ergens fout, dan kan je de support contacteren. Uit ervaring weet ik dat die mensen heel wat ervaring hebben met WordPress.


Combell security & backups

Een andere reden waarom ik een tevreden (en geruste) Combell-klant ben is vanwege hun security-beleid. Zij monitoren constant de websites op hun servers. Is je website toch gehackt, dan zullen ze je op de hoogte brengen en advies geven over hoe je dat kan oplossen. Loopt het echt fout, dan is het een hele geruststelling om te weten dat er verschillende backups worden bijgehouden van je website van de laatste 2 weken.


Combell prijzen

Op het eerste zicht is Combell duurder dan de meeste concurrenten. Maar daar krijg je dan ook véél voor terug. Zeker als kiest voor Managed WordPress hosting, dan is Combell zelfs goedkoper dan de meeste concurrenten.


De kwaliteit van de support ligt ver boven het gemiddelde. Daarnaast is Combell ook een voortrekker in nieuwe technologieën. Je mag zeker zijn dat je webhosting steeds up to date is bij Combell. Zo was Combell één van de eerste die overschakelden naar SSD-schijven ipv klassieke harde schrijven voor hun servers, met snellere inlaadtijden als gevolg.


Je moet het ook anders bekijken; wat kost het je onderneming als je website offline gaat? Niet alleen kost het je tijd om uit te zoeken wat het probleem is, het probleem moet ook opgelost worden. Daarnaast loop je tijdens die downtime misschien ook 1 of meerdere leads mis. Als je website belangrijk is voor je onderneming, mag je eigenlijk niet twijfelen. Vaak is het prijsverschil niet zo heel groot.


Combell bestellen

Als je de eerste keer hosting bestelt, kan dat misschien verwarrend zijn. In onderstaande video leg ik je uit hoe je online hosting bij Combell kan bestellen.

Combell review: pro en contra

Pro

  • Combell support: 24/7 échte, telefonische, support
  • Beveiliging & backups
  • Ervaring met WordPress

Contra

  • Niet goedkoop (maar je krijgt er heel wat voor terug!)

Combell review - conclusie

Wil je een website hosten voor je onderneming, dan kan ik je Combell echt aanraden. De prijs ligt iets hoger dan bij de concurrentie, maar de kwaliteit en support zijn echt super!

Ben je op zoek naar kwalitatieve webhosting
met uitstekende 24/7 support?

Stijn Mistiaen

Hallo, ik ben Stijn, zelfstandig SEO specialist en docent digitale marketing & ICT aan de Arteveldehogeschool in Gent. Via deze blog deel ik praktische tips & tutorials zodat jij een betere website of blog kan maken.

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Comment: