Een goedkope website maken – 5 tips

Goedkope website laten maken

Wil je een website laten maken maar beschik je over een beperkt budget? Geen probleem, in dit artikel deel ik enkele tips om een goedkope website te maken.

Tip 1: Gebruik een online editor zoals JouwWeb

De eerste tip is de eenvoudigste: maak zelf je website via een online editor.

Wil je zelf niets installeren en meteen aan de slag gaan, kies dan voor JouwWeb. Je kan steeds gratis van start (dit is ook ideaal om na te gaan of zelf je website maken iets voor jou is), maar je moet wel bijbetalen voor een domeinnaam, wegvallen van reclame en andere zaken. Dit is zeker een interessante optie voor als je je website wil maken zonder gedoe!

Naast JouwWeb heb je nog andere mogelijkheden zoals Wix. Maar ik geef de voorkeur aan JouwWeb omdat dit veel eenvoudiger is én zelfs in de gratis versie als goed overweg kan met SEO.

Tip 2: Maak gebruik van WordPress

Zelf ben ik een grote voorstander van WordPress. Met WordPress kan je snel een website of blog bouwen.

Het grote voordeel is dat je de software via WordPress.org gratis kan downloaden Je hoeft ook geen licentiekosten te betalen, het gebruik van de WordPress-software is dus volledig gratis!

Daarnaast is de software zeer eenvoudig in gebruik. Je hoeft dus niet veel tijd te spenderen aan een opleidig of zelfstudie.

Tip 3: Gebruik een gratis thema

Traditioneel is de lay-out één van de onderdelen die de prijs serieus kan laten oplopen.

Bij WordPress kan je echter gebruik maken van thema’s (templates). Er zijn er echt een heleboel goede gratis te verkrijgen.

Lees ook: De beste gratis WordPress thema’s voor een professionele website.

Tip 4: Goedkope webhosting & domeinnaam

De webhosting en domeinnaam van je website is waarschijnlijk het enige dat nooit gratis is.

Aangezien het ons doel is om een goedkope website te maken, kies ik in dit geval voor goedkope webhosting van One.com.

Tip 5: Keep it simple!

Een laatste tip die ik je nog wil meegeven is de volgende: hou het eenvoudig.

Hoe ingewikkelder je website wordt, hoe duurder alles wordt. Een complexe website vraagt namelijk meer tijd om te maken dan een eenvoudige website.

Een ingewikkelde website is trouwens niet per sé een voordeel. Onthoud dat bezoekers vaak op je website terecht komen omdat ze op zoek zijn naar informatie; ze hebben een vraag of een probleem en ze willen dat zo snel mogelijk oplossen.

Een website die eenvoudig is in gebruik is dan zeker in het voordeel. Indien je bezoeker te lang moet zoeken naar informatie, is de kans groot dat hij of zij snel weer weg zal zijn.

Je eigen goedkope website maken – conclusie

Zoals je merkt zijn er een heleboel manieren om het budget voor je website onder controle te houden. Je website zelf maken is de meest voor de hand liggende optie. Maar ook als je in zee gaat met een freelancer of agency, kan je vooraf aftoetsen wat hun werkwijze is. Maken ze gebruik van bijvoorbeeld WordPress in combinatie met templates, dan mag je er al vanuit gaan dat je een bepaalde kwaliteit krijgt aan een betaalbare prijs.

Volg gratis onze online cursus website maken!

Wil je graag zelf een goedkope website maken met WordPress maar kan je een beetje hulp gebruiken? Dan kan je meteen aan de slag met onze gratis handleiding WordPress.

Aan de hand van 20 korte instructievideo’s leer je zelf je eigen professionele WordPress website maken!

Stijn Mistiaen

Hallo, ik ben Stijn, zelfstandig SEO specialist en docent digitale marketing & ICT aan de Arteveldehogeschool in Gent. Via deze blog deel ik praktische tips & tutorials zodat jij een betere website of blog kan maken.

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Comment: